Persbericht: Energiebesparing door derdepartijfinanciering: Coöperatie BeauVent en WZC Avondrust

De coöperatie BeauVent investeert in de nieuwe energiezuinige stookplaats van Woonzorgcentrum Avondrust te Varsenare. Gisteren werd de aannemingsovereenkomst met Vandewalle uit Jabbeke hiervoor ondertekend. De werken kunnen na het bouwverlof starten. Het project bewijst dat energiebesparing en hernieuwbare energieproductie via derdepartijfinanciering vlot haalbaar zijn.

Lees meer

Zakaat 2016

Ken je een lovenswaardig initiatief dat een gift goed kan gebruiken? 
Stel het kandidaat voor de Zakaat!

BeauVent voorziet jaarlijks 1/40ste van de winst na vergoeding van het kapitaal, voor goede doelen: de Zakaat. Er is hiervoor 9 500 euro voorzien. BeauVent roept de vennoten op om projecten voor te stellen. De voorkeur gaat naar kleinschalige projecten, liefst verbonden met energiebesparing, waarbij wat geldelijke steun onmiddellijke en substantiële hulp betekent voor de initiatiefnemers.

Lees meer

Oproep nieuwe leden raad van bestuur

We zijn op zoek naar frisse geesten (v/m/x) om de raad van bestuur te versterken. Heb je juridisch inzicht of kennis van human resources, relevante ervaring of een netwerk dat de coöperatie goed van pas komt? Nuchter boerenverstand en de gave om te discussiëren met heldere argumenten zijn ook welkom. Zet je schouders onder de coöperatie en de uitdagingen van duurzame energievoorziening. Een nobele en boeiende opdracht!
 

Lees meer

Onze nieuwe collega Zoë

Zij staat rechts, naast Stefaan.

Lees meer

Uitnodiging: Landschapsavond windpark Kaaskerke

donderdag 16 maart | 18 u 30 | Zaal Gerlacus   Maria Doolaeghestraat 2a   Diksmuide
  

Wat is de impact van het windpark te Kaaskerke op de landschapsbeleving?

Dit is een vraag die bij de ontwikkeling van het project bijzondere aandacht kreeg.
Op de landschapsavond zoomen we in op het ontwerpproces en de landschapstudies die aan het plan voorafgingen. 

Lees meer

Pages