Skip to main content

Vacature: Finance manager

Vacature (deeltijds/voltijds)

Word jij onze finance manager?

Wie zijn we?


Beauvent is een hernieuwbare energiecoöperatie, gebaseerd in Oostende. Met 13 enthousiaste medewerkers maken wij elke dag actief werk van de energietransitie. De voorbije jaren realiseerden we zo al meer dan 200 zonne-installaties, 5 windturbines, 6 warmtecentrales en 1 warmtenet. En samen met 8.300 burgers haalden we hiervoor meer dan 18 miljoen euro op!


Wij groeien en investeren steeds meer. Om deze sterke groei te structureren, zoeken we een financieel talent dat ons team deeltijds (3/5, 4/5 of te bespreken) kan versterken.


Ben je gepassioneerd door cijfers, dashboards, financiële processen en investeringsanalyses? En wil je die gave gebruiken om mee te bouwen aan een duurzamere wereld? Lees dan zeker verder!

Jouw functie

 • Je bent verantwoordelijk voor de financiën van Beauvent (en dochterondernemingen). Je werkt hiervoor samen met 2 collega’s en rapporteert aan de Algemeen Directeur.
 • Je staat in voor de boekhouding, afsluiting, controlling, rapporteringen en forecasting.
 • Je voert investeringsanalyses uit voor onze nieuwe projecten en nacalculaties voor gerealiseerde projecten.
 • Je volgt onze liquiditeiten op, legt een cashplanning aan en overlegt met kredietinstellingen over de meest geschikte kredietvoorwaarden.
 • Je bekijkt welke optimalisaties en automatisaties we in onze financiële processen en ERP pakket (AFAS Software) kunnen doorvoeren. Je denkt mee om de organisatie ‘future-proof’ te maken.Jouw ideale profiel

 • Je hebt een Master of Bachelor in een financiële richting.
 • Je houdt (en droomt zelfs!) van cijfers en rapporteringen.
 • Nederlands en Engels beheers je als geen ander en je bent sterk communicatief in beide talen.
 • Excel kent geen geheimen voor je en je bent IT-minded. Kennis van AFAS Software is zeker een pluspunt.
 • Enthousiaste teamplayer en vlot in de omgang? Dan ga je het prima met ons vinden!
 • Je kan daarnaast autonoom, efficiënt en nauwkeurig werken.
 • Nieuwste ontwikkelingen op de markt volg je graag op: je bent nieuwsgierig en leert graag bij.
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een financiële rol.

Ons aanbod

We zijn een dynamisch en warm team van 13 geëngageerde medewerkers. We hanteren een vlakke organisatie met veel flexibiliteit om je work-life balance in evenwicht te houden. Flexibele werkuren en thuiswerk zijn daarbij vanzelfsprekend. Je werkt daarnaast in een filevrije omgeving.

Je krijgt de ruimte en vrijheid voor persoonlijke groei en ontplooiing. Wij zorgen voor de juiste opleiding(en) waar nodig.

Onze loonvoorwaarden zijn marktconform met zowat alle beschikbare extralegale voordelen zoals vakantiegeld en 13de maand, een collectieve bonus, maaltijd- en ecocheques, laptop en gsm-abonnement, verzekeringen (hospi & groeps) en een km-vergoeding of vergoeding voor openbaar vervoer. 

Je maakt kennis met de fascinerende wereld van hernieuwbare energie. Wij ontwikkelen zon, wind en WKK-projecten met burgerkapitaal én bouwen aan het coolste Warmtenet van Vlaanderen. Bij ons draag je dus absoluut je steentje bij tot een duurzamere toekomst.

 

Interesse? 

Stuur vóór 30 maart je cv en een korte motivatie naar frederic.haghebaert@beauvent.be en wij komen snel met je in contact. 

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.