Skip to main content

Aanbouw wkk-centrale Brugge

Net voor Kerst 2018 begonnen we te bouwen aan de wkkcentrale in Brugge. Na sloopwerken, voorbereidingen en stevige paalfunderingen gaat het nu snel de hoogte in. De 15 m hoge betonkolommen rijzen boven de omliggende gebouwen uit. De betonplaat van de eerste verdieping is uitgehard. De eerste toestellen (stoomketel, rookgastrein) staan op hun plaats en de betonplaat van de tweede verdieping wordt nu voorbereid. Uitdagend werk voor de kraanman en aannemers, want er is heel weinig manoeuvreerruimte op de site. Alle hijs- en montagewerken van de prefab betonelementen gebeuren dan ook uiterst behoedzaam.

De civiele werken zitten op schema om in de lente van 2020 klaar te zijn. Daarna starten montage, cablage en piping.

Binnenkort reizen we naar Noorwegen om de gasmotor te testen in de fabriek. Die is dan klaar voor een zeereis naar Zeebrugge. De 93 ton zware motor komt met een ponton naar Brugge tegen april. Zomer 2020 wordt de centrale opgestart. Dan leveren we efficiënt geproduceerde stroom, stoom en proceswater aan DuPont.

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.