Skip to main content
Gespot in Klimaatpraat: Niko Deprez!
Onze collega, medeoprichter en beheerder van Beauvent praat in een recente editie van deze klimaatbrochure over de rol van de burger in het energieverhaal, Denemarken als koploper in duurzaamheid en eigen tips om zelf duurzamer te leven.
Nog geen coöperant bij Beauvent?
Dan is dit het moment! We zamelen momenteel € 150.000 in voor een zonne-installatie bij Barry Callebaut. Niet-coöperanten krijgen de kans om 1 aandeel te kopen van € 250 aan te kopen.
Dag van de wind? De beste foto wint!
50% burgerparticipatie verplichten bij nieuwe windprojecten op land: dat is het voorstel van REScoop Vlaanderen samen met Bond Beter Leefmilieu en Reset.Vlaanderen aan het Vlaams Parlement. Hun verzoekschrift legt momenteel zijn weg af bij de Commissie Leefmilieu.
De eerste CO2-neutrale kazerne in België
De Marinekazerne Bootsman Jonsen in Oostende is vorige maand aangesloten op ons Warmtenet.
Duurzaam blijft duren in Nieuwkapelle!
Ondertussen is het bijna 20 jaar geleden dat we met Beauvent ons allereerste duurzame energieproject realiseerden, de 2 windturbines in Nieuwkapelle. Sinds 2005 zijn ze uitgegroeid tot een bekend en geliefd zicht in de streek.
Beauvent investeert mee in burgerwind op zee!
Samen met 33 andere Belgische burgercoöperaties voor energie hebben we hiervoor SeaCoop, SeaCoop is de offshore coöperatie waarmee de Belgische burger zal kunnen participeren in windprojecten op zee. 

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.