Skip to main content
vanmarcke

BeauVent realiseert het grootste zonneproject in zijn geschiedenis!

BeauVent nam deze week samen met het sanitair distributiebedrijf Van Marcke 2 zonneprojecten in dienst. Het gaat om installaties op het EDC (Europees Distributiecentrum) Van Marcke NV te Kortrijk (12.960 zonnepanelen goed voor 4018 kWp) en op een gebouw van Van Marcke NV te Anderlecht (51 kWp). De totale investering bedraagt € 2 600 000. Ter vergelijking: het grootste zonneproject van BeauVent tot nu toe bedroeg 997 kWp. Ondermeer dankzij deze 2 projecten zal BeauVent dit jaar de productiecapaciteit in zon verdubbelen!

Voor de financiering van deze projecten startte BeauVent een kapitaalsoproep van € 200.000. De werknemers van Van Marcke NV kregen één week voorrang om mee te investeren in de zonne-installaties om zo mee te delen in de winst. Het niet volstorte bedrag werd aangevuld door niet-coöperanten die op de website hadden aangegeven dat ze aandelen wilden kopen. We verwelkomen op deze manier meer dan 200 nieuwe coöperanten om de BeauVent boodschap uit te dragen!

Op dinsdag 24 september werd na 1,5u het volledige bedrag van € 200.000 opgehaald.

We danken iedereen voor het vertrouwen in onze coöperatie!
 

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.