Skip to main content
beauvent - persbericht

Persbericht - Kapitaalsoproep 1 miljoen euro van burgercoöperatie Beauvent razendsnel volstort!

Oostende, 2/12/2020. Op dinsdag 1 december haalde de energiecoöperatie Beauvent in 30 minuten 1 miljoen euro op bij burgers. Net zoals bij voorgaande oproepen overtrof de vraag opnieuw sterk het aanbod.

Beauvent investeert de verzamelde fondsen in meer dan 10.000 zonnepanelen op de daken van onder andere chocoladefabrikant Barry Callebaut, capsulefabrikant Lonza, sanitair groothandel Van Marcke en WZC Ter Linden in Veurne. In totaal gaat het om meer dan 3,5 MWpiek op verschillende locaties verspreid over Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Werknemers van bovengenoemde bedrijven kregen gedurende één week voorrang om mee te investeren. De geëngageerde medewerkers brachten meer dan 150.000 euro in. Op 1 december werd het saldo opengesteld voor het grote publiek. In nauwelijks 30 minuten werd de oproep volstort.

Algemeen Directeur Frédéric Haghebaert is verheugd: “In deze uitdagende en onzekere COVID-19 tijden is het een absolute opsteker dat onze bestaande én nieuwe aandeelhouders zoveel vertrouwen stellen in onze coöperatie. Het is een duidelijk signaal dat burgers klaarstaan om te investeren in duurzame bedrijven.

Haghebaert vervolgt: “Het mooie aan de projecten bij Lonza en Van Marcke is dat het gaat om een uitbreiding van de samenwerking. Bij Lonza hebben we al 5 jaar een WKK, bij Van Marcke realiseerden we vorig jaar een van de grootste zonne-installaties op dak in België. In beide gevallen leidde de goede samenwerking en het wederzijds vertrouwen tot een vervolg.

Dit nieuwe succes toont aan dat energiecoöperaties een significante rol spelen in de energietransitie.

Meer informatie over de projecten is te vinden op: www.beauvent.be


Over Beauvent

Beauvent cv verzamelt burgerkapitaal om te investeren in duurzame projecten zoals zonnepanelen, windenergie, warmtekrachtkoppeling en warmtenetten. Sinds de start in 2000 heeft de energiecoöperatie ruim 12 miljoen euro verzameld bij meer dan 5000 burgers. De coöperatie is vanuit de Westhoek uitgegroeid tot een innovatieve speler met installaties over heel België. Beauvent beheert een honderdtal zonne-installaties, windturbines, WKK’s en een warmtenet in Oostende. Die installaties bevinden zich zowel op scholen, woonzorgcentra of overheidsgebouwen, als op bedrijven. De coöperatie telt 13 medewerkers en realiseerde in 2019 een omzet van 3 miljoen euro en een winst van € 391.000.

Website: www.beauvent.be
PERSBERICHT: voor publicatie vanaf 2/12/2020


Beauvent op social media

Facebook: https://www.facebook.com/Beauventcv
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/beauvent-cv/
Twitter: https://twitter.com/Beauventcv
Instagram: https://www.instagram.com/beauvent_cv/


Contact

Frédéric Haghebaert - Algemeen Directeur Beauvent
E-mail: Frederic.haghebaert@beauvent.be - GSM: 0485/187.137
Adres: Beauvent cv - Zandvoordestraat 500 – 8400 Oostende

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.