Skip to main content

Onze zonneprojecten

Opstart 2019
Waar Halle
Geïnstalleerd vermogen 800 kWp
Stroomverbruik gezinnen 220

Barry Callebaut Halle

Beauvent investeert in hernieuwbare energieproductie op de gebouwen van chocoladefabrikant Barry Callebaut. In totaal gaat het om meer dan 4500 zonnepanelen of 1,3 MWpiek op 2 locaties. In de productie-eenheid te Halle leggen we een installatie van 800 kWp. In de site van Wieze investeren we in 493 KWp op de daken. 

Beide installaties samen zijn goed voor een jaarlijkse productie van zo’n 1.200 MWh per jaar. De zonnestroom van beide installaties wordt voor 100% ter plaatse aangezien het verbruik van de sites vele malen hoger ligt dan de productie van de zonnepanelen. Met dit project produceren we groene stroom voor ongeveer 350 gezinnen op jaarbasis.  

Beauvent exploiteert de installaties gedurende 10 jaar, daarna neemt Barry Callebaut de exploitatie voor zijn rekening.

Beauvent cv lanceert hiervoor een kapitaalsoproep om deze investeringen te financieren. Werknemers van Barry Callebaut worden uitgenodigd om mee te investeren in dit project in hun buurt.

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.