Skip to main content

Onze zonneprojecten

Opstart 2009
Waar Gent
Geïnstalleerd vermogen 82 kWp
Stroomverbruik gezinnen 20

Oxfam Gent

In 2009 was Oxfam wereldwinkels op zoek naar een partner om het dak van hun kantoor op een duurzame manier te benutten door er zonnepanelen op te plaatsen. De keuze voor Beauvent als partner was snel gemaakt, aangezien Beauvent net als Oxfam het maatschappelijke aspect als prioriteit bestempelt. De samenwerking met installateur Ecopuur, ook een coöperatie, maakt de cirkel rond. De drie coöperaties slaan de handen in elkaar om dit project tot een goed einde te brengen.

Eind 2009 werd gestart met de bouw van de zonne-installatie met een totaal vermogen van 82,6 kWpiek, wat goed is voor een opbrengst van ongeveer 70.210 kWh groene stroom of voorziet in het verbruik van 20 gezinnen.

De installatie is opgebouwd uit 306 panelen met een vermogen van 270 Wpiek. De panelen zijn geplaatst onder een helling van 20° en wijken 30° af uit het zuiden.

Het ecologisch opgebouwde kantoor van oxfam kan maar een beperkte extra dakbelasting dragen, daarom viel de keuze op een lichte draagstructuur die verankerd werd op de onderliggende dakspanten. Aangezien er geen dakopstanden zijn, moet er voldoende rekening gehouden worden met de windkrachten. De panelen werden iets verder van de dakrand geplaatst om hiervoor een oplossing te bieden.

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.